Δελτίο τύπου Παγκρήτιου Συλλόγου για το Νεανικό Διαβήτη για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2021

Εικ.2Την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Παγκρήτιου  Συλλόγου για το Νεανικό Διαβήτη για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη πραγματοποιήθηκε περίπατος των μελών και των φίλων του Συλλόγου από την Πλατεία 18 Άγγλων μέχρι το ακρομόλιο του λιμενοβραχίονα του λιμανιού του Ηρακλείου. Ακολούθησε ξενάγηση των μελών στο Ενετικό Φρούριο της Θάλασσας (Κούλες) και εκδήλωση στο καφεστιατόριο «Μαρίνα» στον ενετικό λιμένα Ηρακλείου, στην οποία τιμήθηκαν από τον Σύλλογο, με την απονομή τιμητικών πλακετών, οι διαβητολόγοι γιατροί Δημήτρης Μαμουλάκης (ΠΑΓΝΗ) και Άγγελος Παππάς (Βενιζέλειο), ο  πρώην Πρόεδρος  του Συλλόγου  Γιάννης Πατσάκης και η πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ του Συλλόγου μας «Αφού μπόρεσα εγώ μπορείτε και εσείς…», κ. Άννα Πεπονάκη.

Read more: Δελτίο τύπου Παγκρήτιου Συλλόγου για το Νεανικό Διαβήτη για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2021

Εκδηλώσεις Παγκρήτιου Σύλλογου Νεανικού Διαβήτη για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2021

koules-fortress-castelloΤην Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη ο Παγκρήτιος Σύλλογος για το Νεανικό Διαβήτη σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του στο Ηράκλειο ως εξής:

  • 09.00 Περίπατος από την Πλατεία 18 Άγγλων μέχρι το ακρομόλιο του λιμενοβραχίονα
  • 10.00 Ξενάγηση στο Ενετικό Φρούριο της Θάλασσας (Κούλες)
  • 11.00 Καφές στην καφετέρια «Μαρίνα» στο Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου, όπου θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες στους γιατρούς Δημήτρη Μαμουλάκη και Άγγελο Παππά, στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΥΝΕΔ Γιάννη Πατσάκη και στην πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ του Συλλόγου μας «Αφού μπόρεσα εγώ μπορείτε και εσείς…», κ. Άννα Πεπονάκη

Το βράδυ θα φωταγωγηθούν με το μπλε φως που συμβολίζει το διαβήτη μνημεία και κτήρια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Read more: Εκδηλώσεις Παγκρήτιου Σύλλογου Νεανικού Διαβήτη για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2021

Δωρεάν δοκιμή συστήματος παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre

Abbott FreeStyle Libre 2Θέλετε να δοκιμάσετε τις νέες τεχνολογίες στη διαχείριση της γλυκόζης και να μάθετε να διαχειρίζεστε το διαβήτη πιο αποτελεσματικά; Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Νεανικού Διαβήτη σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε δωρεάν το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre, σε συνεργασία με την Abbott! Το πρόγραμμα δωρεάν δοκιμής περιλαμβάνει:
    •    τη διάθεση ενός δωρεάν αισθητήρα 14 ημερών FreeStyle Libre και
    •    την παρακολούθηση μιας αποκλειστικής εκπαιδευτικής εκδήλωσης (webinar) την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στις 19.00, όπου θα εκπαιδευτείτε στη σωστή χρήση του συστήματος.
Οι μόνες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σας είναι να έχετε διαβήτη Τύπου 1,  να μην έχετε προμηθευτεί το FreeStyle Libre τους τελευταίους 6 μήνες και να μπορείτε να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή FreeStyle LibreLink στο κινητό σας τηλέφωνο, μέσω της οποίας θα παρακολουθείτε τη γλυκόζη σας.
Κλείστε σήμερα τη θέση σας στο πρόγραμμα δωρεάν δοκιμής του FreeStyle Libre  επικοινωνώντας με τον ΠΑ.ΣΥ.ΝΕ.Δ  στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (με το Ονοματεπώνυμο σας, διεύθυνση, τηλέφωνο και email) ή στα τηλέφωνα του Συλλόγου

Read more: Δωρεάν δοκιμή συστήματος παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre

Διαχείριση Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 με αντλία Οmnipod Dash και συνεχή καταγραφή γλυκόζης Glunovo

omnipod pasinedO Παγκρήτιος Σύλλογος Νεανικού Διαβήτη, σας προσκαλεί στο Webinar : Τεχνολογία και Διατροφή στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 (Διαχείριση Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 με αντλία Οmnipd Dash και συνεχή καταγραφή γλυκόζης Glunovo), την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 18.00-19.30.

Read more: Διαχείριση Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 με αντλία Οmnipod Dash και συνεχή καταγραφή γλυκόζης Glunovo

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2020

125955296 3062603837362296 7832496500426092397 oΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εκδηλώσεις μας για την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία δεδομένων των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας. Στη διάρκειά της νύκτας της 14ς Νοεμβρίου 2020, φωταγωγήθηκαν με το μπλε φως του διαβήτη το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, τα κτίρια των Δημαρχείων Ηρακλείου (Loggia) και Ρεθύμνου και το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά.

Έγινε επίσης με εξαιρετική επιτυχία η διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση (webinar) που οργάνωσε ο ΠΑΣΥΝΕΔ με ομιλίες ειδικών για τον διαβήτη, τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης και τη σχέση του διαβήτη με την τρέχουσα συγκυρία του ιού Covid 19. Επιπλέον ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη, επίσης μέλος του Συλλόγους μας, μίλησαν σε τηλεοπτική εκπομπή της TV CRETA, ενώ από τον ίδιο σταθμό προβλήθηκε και η ταινία παραγωγής του Συλλόγου μας «Αφού μπόρεσα εγώ, μπορείτε και εσείς…».

Τέλος, κατασκευάστηκαν 1000 υφασμάτινες μάσκες, με την χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίες άρχισαν ήδη να διανέμονται από τα Διαβητολογικά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ, του Βενιζελείου και του Νοσοκομείου Χανίων.


Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τόσο για την οικονομική όσο και για την ηθική στήριξη των εκδηλώσεων του Συλλόγου,  τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για φωταγώγηση των κτηρίων,  καθώς και τους χορηγούς του webinar, Abbot Hellas & Medtronic Hellas για την οικονομική όσο και την τεχνική βοήθεια που μας παρείχαν.

Read more: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2020

Page 1 of 10

Εγγραφή - Σύνδεση

Περιοδικό της ΕΛΟΔΙ

th sd24Κατεβάστε το περιοδικό Σακχαρώδης Διαβήτης της ΕΛΟΔΙ σε μορφή .pdf