Η “ΠΕΑΝΔ”, με αφορμή την ανάγκη υποστήριξης των μαθητών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (ΣΔΤ1), σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη-ΕΛΟΔΙ, διοργανώνει Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Σχολικών Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1.
Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε σχολικούς νοσηλευτές που έχουν διοριστεί το τρέχον σχολικό έτος σε μαθητές με ΣΔΤ1, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Είναι συνολικής διάρκειας 66 εκπαιδευτικών ωρών, περιλαμβάνει 28 ώρες θεωρίας και 38 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης και οι εισηγητές είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες στο Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, όπως ο καθηγητής παιδιατρικής Χρήστος Μπαρτσόκας, Ν.Κεφαλάς, Α.Καντρέ, Φ.Δημητριάδη κλπ. Στα κλινικά φροντιστήρια θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών, προκειμένου οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στις αντλίες και τους σένσορες καταγραφής γλυκόζης. Επιστημονικά υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η κ. Βασιλική Μάτζιου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Νοσηλευτικής.
Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα είναι δωρεάν και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου απο το σύλλογο της “ΠΕΑΝΔ”.
Η έναρξή του ορίζεται στις 15 Δεκεμβρίου 2017, θα ολοκληρωθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2018 και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης σε όλους τους Σχολικούς Νοσηλευτές ανά την Ελλάδα, μέσω του προγράμματος τηλεδιάσκεψης που θα χρησιμοποιηθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα μας, πατώντας εδώ